O nama

Malo o nama i Humko d.o.o.

Humko aktivno posluje od 2006. godine i od početka je u vlasništvu je Stjepana Jakopčića, iz Brezničkog Huma, Breznički Hum 176, kada se otvorila potreba za takvom djelatnošću na području kojem živimo (imaju ga mnoga veća mjesta diljem zemlje).

Samo ime “Humko” je dobio prema ideji vlasnikovog oca Ivana Jakopčića koji je spojio ime mjesta i namjenu kojom će se početi baviti: HUM (Breznički Hum) + KO (Komunalne usluge).

Obzirom da je Stjepan od svog oca Ivana naslijedio, između ostalog, i imanje kojim se trebalo baviti te ga održavati (oranje, košnja trave, baliranje, kombajniranje, branje kukuruza itd.), otvorio je OPG kako bi mogao ponuditi usluge i strojeve svima po potrebi.

U zimskim periodima, kad ne bi bilo poslova u poljoprivredi, samo se nametnulo da se strojevima i alatima u posjedu mogu odrađivati poslovi čišćenja snijega u selu, a kasnije je postalo jasno da za zimskim čišćenjem ima potrebe i u drugim dijelovima Općine.

Povećan obim posla doveo do širenja djelatnosti

Radni strojeviTako je nastala i prva suradnja između Humka i Općine (tada pod vodstvom Zorana Hegedića), a koja suradnja je potaknula proširivanje na dodatne komunalne djelatnosti kojima se danas bavimo.

Nakon godinu dana poslovanja imamo tri zaposlenika i osam ljudi koji honorarno ili po potrebi odrađuju poslove. Humko je do danas sklopio suradnju s Općinom Breznički Hum i Općinom Breznica radi cjelogodišnjih održavanja i uređivanja groblja, sanaciju cesta i putnih jaraka te malčiranje bankina.

Posjedujemo vlastite strojeve i mehanizaciju za zemljane radove, navoz i dovoz rasutih tereta, uređenja i čišćenja dvorišta, čišćenje septičkih jama te biokonpostiranje smeća s groblja, a bavimo se i hortikulturom.

Uz pomoć kooperanata vršimo i asfaltiranje dvorišta i cesta finišerom.

Kako jedno vuče drugo, HUMKO vrši i usluge organiziranja sahrana, prijevoza mrtvih osoba, pokopa, nošenja mrtvih na sahrani, izradu okvira, nadgrobnih ploča i spomenika, a za izradu vijenaca i grobnih aranžmana se brine naša Cvjećarnica DADA.

Cvjećarnica DADA, osim standardnih usluga u opisu cvjećarni, odrađuje sukladno dogovorima i:

  • uređivanja sala, crkvi, vozila itd. za vjenčanja, krstitke i sve ostale prigode kao što su rođendani, Prve pričesti ili Svete Potvrde (firme), godišnjice braka, maturalne svečanosti, razne proslave,
  • vožnja mladenaca,
  • izrada pozivnica, zahvalnica, diploma,
  • priprema raznih oblika balona punjenih helijem,
  • aranžiranjem poklona, lampiona, revera,
  • iznajmljivanje šatora,
  • organiziranje cateringa i
  • snimanja ili fotografiranja svečanosti,
  • prodaja lončanica…

RužeDakle, u dogovoru s Vama, odrađujemo i dogovaramo s poslovnim partnerima kompletne radnje za organiziranje svadbi i sl. događanja, iznajmljujemo i ukrašavamo vozila za te prigode i još puno drugih radnji koje Vas mogu opterećivati idejno ili vremenski.

Cvjećarnicu DADA smo otvorili i u Križevcima, te smo tako proširili područje djelovanja.

Osim na lokalnom području, cvijeće dostavljamo i na području županije.

Uz sve navedeno, nedavno smo proširili ponudu te se počeli baviti i uzgojem smilja, od kojeg proizvodimo ulje.

Toliko o nama za sad.