PRAVILA O KOLAČIĆIMA – HUMKO d.o.o.

Kako bismo osigurali pravilno funkcioniranje naše web stranice i pružili vam najbolje moguće korisničko iskustvo, web stranica HUMKO d.o.o. koristi kolačiće (cookies). Ova pravila o kolačićima objašnjavaju što su kolačići, kako ih koristimo, koje vrste kolačića koristimo, kao i vaša prava u vezi s njihovim korištenjem.

1. Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje web stranica pohranjuje na vašem uređaju (računalu, pametnom telefonu, tabletu) prilikom posjete stranici. Kolačići omogućuju stranici da zapamti vaše radnje i postavke (kao što su prijava, jezik, veličina fonta i druge postavke prikaza) tijekom određenog razdoblja, tako da ih ne morate ponovno unositi svaki put kada posjetite stranicu ili kada se krećete s jedne stranice na drugu.

2. Kako koristimo kolačiće?

Naša web stranica koristi kolačiće u nekoliko svrha:

  • Funkcionalnost stranice: Kolačići omogućuju osnovnu funkcionalnost naše web stranice, poput zapamćivanja vaših postavki i omogućavanja sigurnog prijavljivanja na određene dijelove stranice.
  • Analitika: Koristimo kolačiće za prikupljanje anonimnih informacija o korištenju naše web stranice, što nam pomaže u razumijevanju kako posjetitelji koriste stranicu i omogućuje nam da poboljšamo njezin sadržaj i funkcionalnost.
  • Marketing i oglašavanje: Kolačići se mogu koristiti kako bi vam prikazali relevantne oglase na temelju vaših interesa i aktivnosti na našoj stranici.

3. Vrste kolačića koje koristimo

Koristimo sljedeće vrste kolačića:

  • Obavezni kolačići: Ovi kolačići su nužni za funkcioniranje web stranice. Bez ovih kolačića, neke usluge ili funkcionalnosti koje ste zatražili ne bi bile moguće.
  • Statistički kolačići: Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu korištenja web stranice, primjerice koje stranice posjećujete najčešće i primate li poruke o greškama. Ovi podaci su anonimni i koriste se isključivo za poboljšanje performansi naše web stranice.
  • Funkcionalni kolačići: Ovi kolačići omogućuju web stranici da zapamti vaše postavke (npr. odabrani jezik) i osiguravaju poboljšanu, personaliziranu funkcionalnost.
  • Marketinški kolačići: Ovi kolačići koriste se za praćenje vaših aktivnosti na mreži kako bi vam prikazali oglase koji su relevantniji za vaše interese. Također mogu ograničiti broj puta koliko vam se prikazuje neki oglas.

4. Kolačići trećih strana

Na našoj web stranici mogu se koristiti i kolačići trećih strana, kao što su analitičke usluge (npr. Google Analytics) ili marketinške platforme. Ovi kolačići omogućuju trećim stranama da prikupljaju i koriste podatke za vlastite svrhe, što može uključivati praćenje vaših aktivnosti na različitim web stranicama.

5. Upravljanje kolačićima

Imate pravo u svakom trenutku onemogućiti ili upravljati postavkama kolačića. To možete učiniti na sljedeće načine:

  • Postavke preglednika: Većina preglednika omogućuje vam upravljanje kolačićima putem postavki preglednika. Možete postaviti preglednik da blokira kolačiće ili vas obavijesti kada se kolačići pohranjuju na vaš uređaj. Međutim, imajte na umu da onemogućavanje kolačića može utjecati na funkcionalnost web stranice.
  • Alati za isključivanje kolačića: Neki alati trećih strana omogućuju vam isključivanje određenih kolačića za praćenje ili oglašavanje, kao što su Google Analytics ili Facebook Pixel.

Za više informacija o upravljanju kolačićima u pregledniku, posjetite www.aboutcookies.org.

6. Privola za korištenje kolačića

Korištenjem naše web stranice, pristajete na pohranu kolačića na vašem uređaju, osim ako ste onemogućili kolačiće putem postavki preglednika. Kada prvi put posjetite našu web stranicu, pojavit će se obavijest koja traži vašu suglasnost za korištenje kolačića. Suglasnost za korištenje kolačića možete u svakom trenutku povući ili prilagoditi putem postavki preglednika.

7. Promjene pravila o kolačićima

HUMKO d.o.o. zadržava pravo izmjene ovih pravila o kolačićima u bilo kojem trenutku. Sve izmjene bit će objavljene na ovoj stranici i stupaju na snagu odmah nakon objave. Preporučujemo da povremeno provjerite ova pravila kako biste bili informirani o promjenama.

8. Kontakt

Ako imate bilo kakva pitanja vezana uz korištenje kolačića ili način na koji obrađujemo vaše osobne podatke, slobodno nas kontaktirajte na:

  • HUMKO d.o.o.
  • Breznički Hum 176, 42225 Breznički Hum
  • Telefon: +385 (0)98 1811 492
  • E-mail: humko@humko.hr

Datum zadnje izmjene: 20.09.2024.

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da ste pročitali i razumjeli ova pravila o kolačićima te da se slažete s njima.